Anders Hansen: mycket av det som Freud sa är hittepå som låter djupsinnigt

 – Det råder bred konsensus om genetikens betydelse, och att mycket av det som Freud sa är hittepå som låter djupsinnigt.

Psykologen och litteraturkritikern Mikaela Blomqvist kallade tv-serien ”aktivt fördummande” och utnämnde Anders Hansen till ”Själens Ernst Kirchsteiger”.

 Det är så många som tycker sig vara förtjänta av saker. Då tänker jag: Du har fötts på en viss plats där manegen var krattad. Dessutom hade du en genetik som hjälpte till. Du har inte förtjänat det.

Anders Hansen har dubbla examina från Handels och läkarlinjen, och som tjänat så mycket pengar att han i princip är ekonomiskt oberoende. 

För fem år sedan fick Anders Hansens sommarprogram halva Sverige att börja jogga. Sedan förmådde han människor att lägga sina skärmar utanför sovrummet. Den här vårvintern har han fått 360 000 svenskar att göra ett personlighetstest i SVT:s app.

Anders Hansen intervjuar forskare som berättar att gener spelar mycket större roll för våra personligheter än man tidigare trott. Vilken familj man växer upp i har inte så stor betydelse för vem man blir i 40-årsåldern.

DN 27 april 2024

https://www.dn.se/kultur/anders-hansen-jag-hor-till-dem-som-inte-blir-kar-sa-ofta/


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet

Tickande bomben i Heimstaden AB