Arvet av Ingves – det är Riksbanken som skapat inflationen!

 Riksbanken har under Ingves hela tiden tvagat sina händer och sagt att bubblorna i ekonomin inklusive att de svenska hushållen är bland värdldens mest skuldsatta inte är deras ansvar. 

Men krisräntorna har gjort att fartblinda svenskar i sin hysteri om att kunna bjuda över varandra om vem som kan låna mest för att köpa en befintlig bostad har byggt upp dessa skulder.

Det har sett likadant ut på fastighetssidan i den spiral som gör att belåningen driver upp fastighetspriserna, som gör att fastighetsbolagen redovisar vinster och därtill ökar sitt bokförda kapital och kan låna ännu mer.

Även andra företag och företagare har lånat som om det inte finns någon morgondag och allt har varit frid och fröjd när räntan var 0%.

Lars Wilderang 26 mars 2023

https://cornucopia.se/2023/03/arvet-av-ingves-det-ar-riksbanken-som-skapat-inflationen/

 

– Ingves höll ett dunderanförande och sa att finansiell stabilitet och prisstabilitet måste skötas tillsammans, annars går det åt pipan

Ändå beslöt riksdagen att ge Finansinspektionen ansvaret för finansiell stabilitet och nu vet alla vad som hände, säger Klas Eklund, senior ekonom på advokatbyrån Mannheimer Swartling.

https://englundmacro.blogspot.com/2023/03/ingves-holl-ett-dunderanforande-och-sa.html
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet

Tickande bomben i Heimstaden AB