Leta i den här bloggen

2012-05-09

Vid sidan av flaggan, hymnen, mottot och den gemensamma valutan (euron), betraktas den 9 maj (Europadagen) som en symbol för Europeiska unionen som politisk enhet. Europadagen firas med aktiviteter och festligheter som för Europa närmare sina medborgare och unionens folk närmare varandra.

Bakgrund till Europadagen:
Den 9 maj 1950 lade Robert Schuman fram sitt förslag om att skapa ett organiserat Europa som en förutsättning för att bevara freden.
Förslaget som kallas för "Schumandeklarationen" anses ha lagt grunden till det vi nu kallar Europeiska unionen.


http://ec.europa.eu/sverige/news/topics/events/news_date_1041_sv.htm


EU-kommissionens representation i Stockholm
Europadagen 9 maj i Stockholm
Välkomna till Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, onsdag 9 maj.
  • Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm, kl. 08.00-18.00 (program)
    Kom och lyssna på seminarier om aktuella EU-frågor som anordnas under hela dagen i Europahuset i Stockholm. Utrikesministern, EU-ministern och många, många fler finns på plats för att diskutera aktuella frågor. Dagen avslutas med mingel.

  • Arrangör: EU-kommissionen i Sverige, Europaparlamentets informationskontor i Sverige, Företagarna, LO, Regeringskansliet, SACO, Stockholms Handelskammare, Svenskt Näringsliv, SKL och TCO.Chefen för EU-kommissionens representation i Stockholm, Pierre Schellekens, på Facebook

Horst Reichenbach, We’re not occupiers, says Greek task force

Bostadspriserna i Sverige har ökat mycket kraftigt de senaste femton åren och många svenskar har lånat stora summor för sina hus. Även när tillväxttakten nu är långsammare är bostadspriserna fortsatt höga och många människor har fortfarande mycket höga lån.
Kommissionen kommer nu att genomföra en fördjupad analys av Sveriges potentiella makroekonomiska obalanser.
Om situationen i Sverige anses riskfylld kommer kommissionen att ge råd och rekommendationer om hur man löser problemen, skriver chefen för EU-kommissionens representation i Stockholm, Pierre Schellekens.

- Tillsammans bygger vi grunden till ett tryggt och välmående Europa för alla, säger Pierre Schellekens

Inga kommentarer: