Leta i den här bloggen

2012-05-09

9 maj Överhetens internationaldag

Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm, kl. 08.00-18.00

Utrikesministern, EU-ministern och många, många fler finns på plats för att diskutera aktuella frågor. 
Dagen avslutas med mingel.

Arrangör: EU-kommissionen i Sverige, Europaparlamentets informationskontor i Sverige, Företagarna, LO, Regeringskansliet, SACO, Stockholms Handelskammare, Svenskt Näringsliv, SKL och TCO.
Läs mer här


Liksom sommaren 1940, innan Spitfires och Hurricanes hade stoppat Luftwaffe, många i England ville ge upp och i stället göra upp med Hitler-Tyskland. När den tyska armén segerrikt rullade österut mot Stalingrad var det skamligt många i Sverige som förberedde sig och Sverige för en tillvaro i ett av Tyskland dominerat Europa.


Nu är det skamligt många i Sverige som förbereder sig och Sverige för en tillvaro i ett av EMU-EU dominerat Europa. Varför skall man göra sig omöjlig till ingen nytta när man kan vara realist och få ett välbetalt jobb i Bryssel eller i varje fall få åka dit med någon svensk delegation? Motstånd är ju ändå meningslöst, tänker väl Herr Unckel och andra.

Men, som alla svenskar vet, varje meddelande om att motståndet skall uppges är falskt. Det är inte dom som kommer att segra, det är vi. Likt det en gång mäktiga Sovjetunionen kommer den Europeiska Unionen att i efterhand ses som en papperstiger, som ett snarast oförklarligt historiskt misstag likt Första Världskriget.

Det socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU har antagit ett nytt program där ordet socialism inte finns med. Allt var således fel från början. Det var ingen bra idé, inser man nu, att försöka införa socialism.

Det var ingen bra idé, kommer man att säga, att försöka göra Europas länder till delstater i en europeisk Union.
Det är inte oundvikligt
Rolf Englund,  Nya Wermlands-Tidningen 2001-09-18


Läs mer här


Newly revealed German government documents reveal that many in Helmut Kohl's Chancellery had deep doubts about a European common currency when it was introduced in 1998.
First and foremost, experts pointed to Italy as being the euro's weak link. The early shortcomings have yet to be corrected.
Der Spiegel, 8 May 2012Inga kommentarer: