Leta i den här bloggen

2012-05-02

Dagens Nyheter fortsätter sin verklghetsfrämmande euro-linje

- Europas problem kan inte lösas i ett enda slag och kräver mer än fortsatt stora lån.

- Både på EU-nivå och i varje land måste politiken vara långsiktigt utformad och sätta arbete, innovationer och företagande i centrum.

Det skriver Dagens Nyheter men förklarar inte hur en sådan politik skulle kunna rädda Grekland, Portugal, Spanien och Italien och göra det innan det folkliga missnöjet, som tidningen anser vara delvis berättigat, exploderar.

"långsiktigt utformad och sätta arbete, innovationer och företagande i centrum"

Mantra-pladder, det är vad det är.

Dessvärre är detta inte bara Dagens Nyheters linje. Det är även den svenska regeringens linje.

Klicka här för hela ledaren

Tillägg

DN, etablissemangets försvarare 

av Nils Lundgren

Ledaren ger läsarna bruksanvisning för hur man känner igen extrema partier.  ”Svårigheterna skylls på någon annan: Antingen är det invandrarnas, kapitalismens, EU:s eller globaliseringens fel.”  Invandringsmotståndare, socialister, EU-kritiker och protektionister är alltså samma andas barn. Ledaren påminner särskilt om att det nederländska Socialistpartiet fick sitt genombrott då det ”liksom en majoritet i Nederländerna, sa nej till EU:s konstitution.”

Vi är många som anser att EU:s europrojekt bär en mycket stor del av skulden till den ekonomiska kris som har drabbat Irland och EU:s medelhavsländer och att den krisen nu förvärras genom den ekonomiska politik som EU påtvingar dem. 
 
Vi är många som anser att EU och dess institutioner börjar bli ett hot mot demokratin genom att ersätta folkvalda ledare i medlemsländerna med tjänstemän ur Brysseletablissemanget. 
 
DN klumpar ihop oss med stalinister, fascister och allsköns främlingsfientliga.
 
Läs hela artikeln av Nils Lundgren här

Inga kommentarer: