"Det går att älska Europa och vara skeptisk till Bryssels federalistiska strävan"



”Det går att älska Europa och vara skeptiskt till Bryssels federalistiska strävan. Men EU är den samarbetsform som står oss européer till buds. Låt oss därför göra det bästa av vårt medlemskap genom att värna Europas olikheter och därmed upprätthålla legitimiteten för samarbetet.”

Varning för Swexit! Carl Albinsson Timbro



Kommentar RE: 

Boken rekommendera. Saklig, kunnig och informativ.

Men räcker det med att vara skeptisk till Bryssels federalistiska strävan?

Kanske det räcker om syftet är att förhindra att moderata väljare går till SD i EU-parlamentsvalet.

Men om syftet är att förhindra att EU utvecklas till ett nytt romerskt rike och för att bevara Sverige som självständig stat, räcker det inte att vara skeptisk, även om ordet skeptisk är ett ord som ofta egentligen betyder att man är emot att ett federalt EU.

Varför kunde England, men inte Grekland, lämna EU?

England hade en egen valuta. Grekland hade euron vilket gjorde det i praktiken omöjligt för dem att lämna. ECB såg till att pengarna tog slut i de grekiska bankomaterna.

EU-tåget dundrar på mot ökad federalism. Om man inte är säker på att man vill följa med till slutstationen måste man ha kvar den svenska kronan. Då har man kvar möjligheten att stiga av på någon station innan.

- The dogs are barking, but the caravan is moving on, som Kohl skall ha sagt.

Mot den bakgrunden var det anmärkningsvärt att ordet euro inte nämndes någon gång under den annars utmärkta presentationen och paneldebatten förtjänstfullt ledd av Alexandra Ivanov Hökmark.

  





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet

Tickande bomben i Heimstaden AB