Skiing Nowadays Just Feels Wrong

We all have different psychological mechanisms for coping with the reality of climate change.

For activists like Greta Thunberg, it seems to be depression, anxiety and rage. For others, it’s resignation. For others yet, it’s denial. And people like me cycle between all of them. 

But hardly anybody has already reached the last stage of grieving, which is acceptance.

Andreas Kluth Bloomberg 13 januari 2023 

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2023-01-13/skiing-and-its-resorts-are-paying-the-price-for-generations-of-ecological-sins


A Snowless Davos Tells the World’s Elite All They Need to Know

12 januari 2023

https://www.bloomberg.com/news/features/2023-01-12/davos-2023-world-s-elite-face-climate-reality-with-increasingly-snowless-slopes


Knappt någon i den svenska debatten – eller i regeringen heller, för den delen – verkar förstå omfattningen av vad som nu sker. Eller vilka konsekvenser det får för oss i Sverige.

Samtidigt klubbas klimatpolitik i ett häpnadsväckande tempo i Bryssel, när unionens mål om att nå noll nettoutsläpp till 2050 snabbt omvandlas till konkret politik. Och det var också i EU som den största svenska klimatnyheten för 2022 blev verklighet, strax före jul, utan att någon tycktes ta notis om det. I ett enda klubbslag enades unionen om en rad överenskommelser som kommer att forma både EU:s och Sveriges klimatpolitik de kommande åren. Några exempel:

Peter Alestig klimatredaktör Dagens Nyheter 11 januari 2023

https://www.dn.se/varlden/har-ar-forra-arets-storsta-och-mest-bortglomda-klimatnyhet/
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet

Swedbank: Svagare krona krävs för att nå inflationsmålet