Svenska Dagbladet har inget politiskt dödsförakt om EMU och euron

Politiskt dödsförakt
Hur ska man annars betrakta exempelvis Folkpartiets enträget positiva inställning till euron?

I tider av global finanskris, då hela eurosamarbetet skakas i grunden och står och väger på existensens kant och vanligt folk, även kallade väljare i sådana här sammanhang, känner en tidigare oöverträffad glädje över att inte vara med – då går praktiskt taget varje folkpartist ut och menar att Sverige bör ansluta sig till euron och det så snart som möjligt.

Det kan man läsa i en SvD-ledare av  Daniel Persson 27 mars 2012

Men den fråga som då ofrånkomligen inställer sig är vilka slutsatser man på Svenska Dagbladets ledarsida har dragit av det faktum att "eurosamarbetet skakas i grunden och står och väger på existensens kant"?

Dom har insett att det inte är läge för att nu propagera för att Sverige bör ansluta sig till euron och det så snart som möjligt.

Det är väl därför som SvD på ledarplats tiger om eurokrisen. Det är visserligen pinsamt för en tidning, men vad gör man inte för att behålla sitt jobb.

Det är sedan länge dags för SvD att på ledarplats dra den ganska självklara slutsatsen att det var bra att det blev Nej i folkomröstningen och det nu har visat sig att det här med EMU var nog ingen bra idé.

Men SvD väntar väl med det till Schlingmann har lyckats övertyga Reinfeldt om att ett nej till EMU är den enda chansen att vinna nästa val.

Listigt, men ynkligt.
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sju chefsekonomer med delade meningar (2,5 eller 2,25)

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet