Var är de nya jobben i USA?


Översättning av Google

Observera att antalet sysselsatta 55 år har ökat mer eller mindre stadigt sedan före början av den stora recessionen, växer med över 4 miljoner, medan antalet arbetstillfällen för alla arbetstagare har minskat med 8 miljoner och är fortfarande ner med över 4 miljoner.
 

"Ca 1,5 miljoner, eller 53,6 procent, av kandidatexamen-ägare som inte fyllt 25 förra året var arbetslösa eller undersysselsatta, den högsta andelen i minst 11 år. År 2000 var andelen med en låg på 41 procent, innan dot-com bust raderas jobb vinster för akademiker inom telekommunikations-och IT-området.
 

"Fördelat efter yrke, unga akademiker kraftigt representerade i arbeten som kräver en gymnasieexamen eller mindre.
 

"Under det senaste året, de var mer benägna att användas som servitörer, servitriser, bartenders och mat-service medhjälpare än som ingenjörer, fysiker, kemister och kombinerade matematiker (100.000 kontra 90.000). Det fanns fler som  arbetar i office-relaterade jobb som receptionist eller löner kontorist än i alla datorexpert jobb (163.000 kontra 100.000).

Fler också användes som kassörer, detaljhandel kontorister och representanter kund än ingenjörer (125.000 kontra 80.000).
 

Medan en majoritet av arbetstillfällen förlorade under nedgången var i mitten spektrum av löner, var en majoritet av de under återhämtningen lågt betalda, enligt en ny rapport från National Employment Law Project.
 

Försvinnandet av midwage- och midskill-jobb är en del av en långsiktig trend som vissa kallar en urholkning av arbetskraften, även om det har förmodligen påskyndats av statliga uppsägningar.
 

"Det övergripande budskapet här är att vi inte bara har en jobb underskott, vi har ett "bra jobb"-underskott", säger Annette Bernhardt, rapportens författare och politisk co-direktör vid National Employment Law Project, en liberal forskning och stödgrupp.
 

Läs originaltexten och mer om arbetslöshet här


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet

Tickande bomben i Heimstaden AB