Mats Persson, Eurokrisen förklarad
Nu bröt både ECB och byråkraterna i Bryssel mot sina egna regler och beslutade om stödpaket till Grekland under parollen ”Rädda euron!”. 


ECB och IMF gick med på betala ut stora stödlån, som direkt gick tillbaka till bankerna samtidigt som Grekland förband sig att skära ner sin statsbudget kraftigt. Det skriver Kaianders Sempler, Ny Teknik 29 augusti 2012
 

- Det innebar att en mängd grekiska offentliganställda skulle få sparken och löner och pensioner sänkas så att inte statsskulden ökade ytterligare. Inte oväntat blev det gatukravaller i Aten. Politiskt kaos utbröt. Grekerna började minnas den tyska ockupationen under andra världskriget.
 

Det här är både ekonomiskt och politiskt vansinne och leder bara till recession, anser Mats Persson. Vad som nu händer är att tyska och franska banker får betalt, medan grekerna får svälta.
 

Full text

Den europeiska skuldkrisen, Mats Persson, SNS Förlag    


Den union som nu håller på att ta form, med ett stort inslag av överstatlighet, stödfonder och styrning av enskilda länders skatter och utgifter, är en helt annan union än den ”rena” valutaunion som Sverige folkomröstade om 2003. 

Många av dem som röstade ”ja” då har nog anledning att känna sig lurade i dag.


Mats Persson, DN Debatt 19 juni 2012

 
Spanien - Irland - Tyskland

Bostadspriser


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet

Swedbank: Svagare krona krävs för att nå inflationsmålet