Därför vinner Trump valet; och det var i Fokus ni läste det först

 Harris/Walz är bortom räddning. 

Huvudproblemet för Harris/Walz-kampanjen är inte de personliga lögnerna, utan de politiska. Vilka spricker som troll i ljuset. 

Man påstår sig alltid ha varit för strikta gränskontroller. En osanning som alla genomskådar. Och för fracking. Inte heller sant. Man vägrar erkänna att man är för aborter ända till månad nio. Väljarna, kanske inte alltid så insatta, ser lögnen i lögnarens ansikte. 

Här fick ni grundanalysen. Till den ska läggas att väljarna minns att Trump presiderade över en stark ekonomi, kontrollerad gräns, samt undvek att dra in sitt krigströtta land i krig. Medan Harris är oprövad som ledare.

Amerikanerna ser och hör: Detta är inte en särskilt intelligent person. När hennes teleprompter nyligen hackade under ett tal, kunde hon inte improvisera fram en enda mening, utan fastnade i repetition av de ord hon nyss sagt.

Erik Hörstadius Fokus 12 oktober 2024

https://www.fokus.se/kronika/darfor-vinner-trump-valet/


Intervjun med Fox News var Kamala Harris bästa hittills

Men resultatet blev en stundvis riktigt bra utfrågning där Harris var på tå, fokuserade på att nå ut, och visade att det tydligen är när hon blir arg som hon levererar som bäst.

Men skyttegravarna är djupa i amerikansk politik och för många republikaner kommer bilden av Kamala Harris knappast förändras. 

Vissa av hennes svar var både tunna och undvikande. Som när hon fick frågan om Joe Bidens ”mentala tillbakagång” och när hon ”först märkte den” – och gjorde en piruett värdig en prima ballerina.

Eller som när Brett Baier ville veta hur hon förklarar att halva landet stöder Trump, om han nu är så ”dålig som du påstår”.

Therese Larsson Hultin SvD 17 oktober 2024

https://www.svd.se/a/kwmOPk/harris-ilsknade-till-pa-fox-news

https://www.foxnews.com/video/6363356469112


Hela intervjun hos Fox

https://www.foxnews.com/video/6363352689112


 Vägen till Vita huset

1. Uppväxten, familjelivet och början av karriären

https://www.svtplay.se/video/edPyXBM/dokument-utifran-vagen-till-vita-huset-1/1-uppvaxten-familjelivet-och-borjan-av-karriaren


Tillbaka till Wall Street och Stockholm 16 oktober 2024

https://englundmacro.blogspot.com/2024/10/wall-street-och-stockholm-16-oktober.html






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det svänger fort på räntemarknaden

Fjolåret blev strålande för flera av de största fondbolagen

Börsen i Stockholm och New York 4-5 augusti 2024