Leta i den här bloggen

2012-02-16

Olof Palme var ingen sovjetisk agent, DN-läsaren på spårvagnen år 1981 ville förmodligen inte förstatliga Handelsbanken.

Låt mig ta er med till den välbärgade Stockholmsförorten Bromma, tidigt 1980-tal.

I vissa valkretsar, som den i vilken jag tillbringade mina dagar, brukade Moderaterna få omkring 70 procent av rösterna.

Om någon läste DN på spårvagnen, i stället för det normala SvD, tänkte vi direkt ”kommunist”.

"Jag" är artikelförfattaren i DN, Erik Helmerson

Så var det då
Neutralitetspolitik består. Genom den understryker vi, skrev Tiden, att vi inte står i tjänst hos de aggressiva elementen inom NATO, och i den har vi en talande symbol för den medelväg som vi även ideologiskt beträder

Så här är det nu
Familjen Brogren i Bromma är en av de stora vinnarna med regeringen Reinfeldt
Mer pengar i plånboken, lägre fastighetsskatt och lättare att renovera huset.
DN 6/8 2010 

 

1 kommentar:

Unknown sa...

Det händer någon gång att officiella svenskar förnekar att Olof Palme var en Sovjetisk agent. Uppgifterna läggs ofta under allmänt nonsens eller "Palme-hat. Uppgifter avfärdas utan grunder. Varför är en landsförrädisk Palme ett sånt tabu? Jo det handlar om att mörka för svenska folket och slippa besvärande frågor. Herr Englunds rubrik: "Olof Palme var ingen Sovjetisk agent" desinformerar läsarna.

I en You-tube video med titeln: ”Landsförrädarspåret”, berättar förre operative chefen vid SÄPO Olof Frånstedt hur han fick uppgifter om Olof Palme direkt av CIA-chefen James Angleton där Angelton varnade för Palme. Palme var en Sovjetisk inflytelseagent. Även förre informationschefen vid RPS Curt Falkenstam delade den åsikten, när han samtalade med mig för många år sedan.

Olof Frånstedt rekryterades till säkerhetspolisen 1961. Han har inte intervjuats i något svenskt nyhetsprogram om Palmes-uppgifterna, dessa fakta finns inte heller med i den bok, Spionjägaren, som Frånstedt skrev med medförfattaren Erik Månsson. I Sverige är spionämnen tabu bland politikerna, i majoritetsmedia när det rör Palmes som landsförrädare.

Major Vasilij Mitrochin arbetade som arkivarie i KGB:s centralarkiv, han skrev för hand av material som han tog med sig efter sitt avhopp. En uppgift rör en speciell svensk bland KGB-filerna. Där står: ”Medarbetare i svenska regeringskansliet, värvad 1962 i Finland. Samband har upprättat mellan honom och KGB i Moskva”.Mannen gick att identifiera som Olof Palme.

Anatolij Golitsyn var stationerad i Finland 1961, han tillhörde det strategiska departementet i KGB. Vid sitt avhopp i december 1961 kunde han berätta om ett cirkulär han läst. Det behandlade den pågående värvningen av en individ i ett regeringskansli, landet angavs inte. Men mannen ifråga hade direkt tillgång till sin statsminister. Han lovade ge material om statsministerns diskussioner.

Inkluderar man uppgifterna från major Mitrochin går den då okände mannen att identifiera som Olof Palme, Olof var en av endast fyra-fem medarbetare i det svenska regeringskansliet 1962 och statsministerns handsekreterare.

Spaltmeter kommer skrivas, TV-spendera tid på ämnet Palme, på 30-årsdagen av mordet, men inga större dagstidningar kommer berätta om dessa viktiga fakta. Enbart vänsterns tankegångar och de politiska korrekta kommer marknadsföras lika snaskikt som förr - långt från äkta journalistik och rättrådighet.