EQT:s aktie faller dubbelt så mycket som index

Räknat i börsvärde är mer än 30 miljarder kronor utraderat under måndagen, och hela riskkapitalbolaget värderas nu till drygt 350 miljarder kronor.

En doldismiljardär som hör till Stockholmsbörsens mer erfarna placerare med flera decennier på marknaden i ryggen tar avstamp i börsvärdet när han reflekterar kring måndagsraset i en kommentar DI.

”EQT:s värdering om som mest överstigande 500 miljarder kronor har ju lämnat all fundamental logik bakom sig. Bolaget värderas väsentligt högre än sina internationella 'peers', men framför allt är värderingen i förhållande till intjäning och reella underliggande värden extremt aggressiv”, skriver han i ett mejl

DI 24 januari 2022, 15:17

https://www.di.se/live/placerare-om-raset-i-eqt-hoga-varderingen-har-lamnat-all-fundamental-logik/

 

Totalt har cirka 1.900 miljarder gått upp i rök på Stockholmsbörsen i år

Bland de mer namnkunniga aktierna som har rasat i år märks riskkapitalbolaget EQT -8,20% som har inlett året med ett kursras på 27,5 procent. Därmed har drygt 130 miljarder kronor, motsvarande ett helt Alfa Laval, gått upp i rök.

https://www.di.se/nyheter/fjolarsraketer-i-botten-storbolagen-som-gatt-bast-och-samst-i-ar/


23 miljarder kronor. Till en liten grupp privatpersoner. På en enda dag. Det blev resultatet när 58 delägare - så kallade “partners” - i det börsnoterade riskkapital­bolaget EQT genomförde en samlad aktieförsäljning i veckan.

Men det som verkligen gjorde affären till veckans händelse på Stockholmsbörsen var sättet som försäljningen genomfördes på.

SvD 11 september 2021

https://englundmacro.blogspot.com/2021/09/swedens-not-only-one-of-best-performing.html

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet

Tickande bomben i Heimstaden AB