EMU leder till att Sverige blir en delstat i Euroland Ego år 2000

     1. Frågan om EMU är inte alls teknisk. Den handlar inte om att byta utseende på sedlarna och att man skall slippa växla pengar när man åker till Mallorca. Ytterst handlar EMU om Europa, snabbt, skall bli en ny stat där gamla länder som Sverige, England, Tyskland och Frankrike skall bli delstater.

    2. En gemensam valuta leder till en gemensam ränta. En gemensam ränta i ett så stort och heterogent område kommer att bli en felaktig ränta för olika regioner. I dag är det t ex överhettning på Irland, men "underhettning" i Tyskland. Ända är räntan för företag och villaägare densamma i Irland och Tyskland. Detta skapar spänningar och krav på stora centralt beslutade transfereringar, något som i sin tur tvingar fram en stark central makt till Bryssel och/eller Frankfurt.

    3. Svenska folket lurades i folkomröstningen om EU-medlemskapet. Nejdå, det handlar inte om EMU, det skall vi behandla senare, sade Ja-sägarna, något som har intygats av t ex Janerik Larsson.

    4. Att genomföra EMU är att göra ett fullskaleexperiment på 300 miljoner människor. Om, eller snarare sagt när, det går illa och systemet havererar kommer 300 miljoner människor att utsättas för stora och onödiga påfrestningar. Man har anledning att tro att innan EMU uppges så kommer de styrande att kämpa lika tappert för Euron som Lars Tobisson och andra kämpade för den fasta svenska växelkursen.

    5. Innan de styrande uppger den svenska statens suveränitet bör det svenska folket få säga sitt om detta. Frågan om EMU kan inte jämställas med max-taxa på dagis.
Rolf Englund replik SvD 2000-02-03

http://www.nejtillemu.com/folkomrostningellerej.htm#LFT

 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet

Tickande bomben i Heimstaden AB