Leta i den här bloggen

2012-01-29

Dagens Nyheter, ECB, Maastricht-fördraget och den intellektuella hedern

 ECB borde i själva verket ha bredare uppgifter än att vara inflationspolis. Med en ECB-garanti för alla medlemsländernas obligationer, eller för att hålla räntan under en viss nivå, skulle eurokrisen kunna hävas, skrev Dagens Nyheter i en huvudledare den  29 januari 2012.

Nu är det emellertid så att det kan ECB inte göra. Det skulle stå i strid med Maastricht-fördraget som reglerar hur EMU skall fungera.The ECB’s primary inflation mandate, which it interprets as keeping inflation just below 2 percent in the medium term

Once this is achieved, the rulebook also allows it to
“support the general economic policies” aimed at delivering high growth, social protection and economic convergence


Det är att märka att Dagens Nyheter således hela tiden har propagerat för att Sverige skall ansluta sig till det fördrag som man nu underkänner.


Dagens Nyheter borde göra en pudel och be om ursäkt för att dom har varit så dumma i alla år. Be svenska folket om ursäkt för att tidningen inför folkomröstningen, som det nu visar sig, felaktigt uppmanade folket att rösta ja.
 

Vidare bort tidningen ändra sin inställning och inta uppfattningen att Sverige inte bör ansluta sig till EMU förrän Maastricht-fördraget har ändrats.
 

Det kräver logiken och hedern.
 

Inte sant, Peter Wolodarski?

Inga kommentarer: