Macron upprepar allt oftare Mitterrands budskap

 1988 sa den franske presidenten François Mitterrand: ”Jag tror och jag hoppas på ett självständigt Europa. Jag hoppas att EG [numera EU] kan enas och utvecklas till en politisk union och om nödvändigt också till en försvarsallians.”

”EU för ett totalt ekonomiskt och finansiellt krig mot Ryssland” deklarerar den franske finansministern Bruno Le Maire i en stund av uppriktighet.

Kriget har redan i grunden förändrat EU:s konstruktion och ideologi. Det tidigare försiktiga samarbetet för att hålla tillbaka Rysslands expansionism har brutit samman.

Olle Svenning Aftonbladet 25 mars 2022

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/dn2jmX/olle-svenning-om-eu-och-kriget-i-ukraina


Göran Persson misstog sig om EMU. 
Helt fel idé, sa Ulvskog. Fel tidpunkt, sa Nuder.

Olle Svenning, Aftonbladet 2008-03-01




Prodi: It is politically impossible to propose that now. But some day there will be a crisis and new instruments will be created."


Konferensen bör leda till ett författningsbildande konvent och till vidareutvecklingen av en federal europeisk förbundsstat Sveriges uppvaknande kan bli omskakande

Rolf Gustavsson SvD 4 december 2021

Jag Rolf Englund tror att många EU-kramare mycket väl förstår vad som pågår men väljer att bli medlöpare för den egna personliga karriären, likt Kaczmarek i den underbara filmen Cold War







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet

Tickande bomben i Heimstaden AB