Babel; Tone Schunnesson (född 1988) har gått på Biskops Arnös författarskola

Tone Schunnesson (född 1988) har gått på Biskops Arnös författarskola och läser nu filosofi på Södertörns högskola. ”Tripprapporter” är hennes debut. 

En barndom bland missbrukande vuxna och en vuxentillvaro kantad av stölder, knark, och onani framför webbkameran. 

Det är ont om ljusa minnen då huvudpersonen i Tone Schunnessons debutroman blickar bakåt. Befriande, men också spretigt och osammanhållet skriver Viola Bao om ”Tripprapporter”:

- Problemet är att jag inte riktigt får någon djupare förståelse eller känsla för huvudpersonen. Ångesten eller smärtan gestaltas inte tillräckligt djupgående för att jag ska förstå vad som lockar i det destruktiva, och inte heller det sublima i ruset. En historia om hennes avgörande relation till pappan flimrar förbi tillfälligt, men får inte förankring i texten. Det finns ingen framåtrörelse, ingen inre utveckling eller brytpunkt, inga lärdomar dras av något, vilket gör texten statisk och monoton.

Viola Bao SvD 2016-9-05

https://www.svd.se/en-befriande-osympatisk-och-sjalvupptagen-kvinna



Babel Jessica





Problemet med kulturen i Sverige är att det inte finns tillräckligt mycket bra kultur för att fylla alla kultursidor i tidningarna och alla kulturprogram i SvT och Radion.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet

Tickande bomben i Heimstaden AB