Leta i den här bloggen

2009-06-11

Lars Leijonborg; What is a nice boy like you doing in a party like this?

Lars Leijonborg är en hygglig person som förtjänar en del av de lovord som nu kommer att ösas över honom. Men han har inte alltid haft styrkan att stå emot de mer hårdförda elementen i de senaste årens folkpartiledning.

När man tänker på det så här i efterhand så är det faktiskt ganska fantastiskt att polisen gjorde en husrannsakan hos ett oppostionsparti mitt under brinnande valrörelse. Leijonborg visst väl ingenting, även om han "insett eller bort inse" vad som pågick. Någon 23-åring kastades till vargarna och partisekreteraren fick omplaceras, medan en av dom som utnyttjat information från dataintrånget för egna vältimade utspel fick ersätta Leijonborg som partiledare.

Andra brister i det moraliska omdömet är att han tillåtit det skamlösa utnyttjandet av Marit Paulsen, ett ansvar han delar med hela Ja-sidan, och andra enligt min mening oacceptabla smaklösa förlöpningar (som att efter mordet på Anna Lindh på folkomröstningsdagen lova "Anna Lindh på Euro-myntet om det blir ja i dag") och en direkt osanning från riksdagens talarstol (
Apropå EMU visade folkpartiets Lars Leijonborg i riksdagen upp en gammal pappersfemma som nu i Sverige är utbytt mot en mynt-femma: Precis så odramatiskt kommer det att kännas om och när Sverige byter till euro-sedlar).
Inga kommentarer: