”Tomorrow belongs to me”

 Musikalversion av boken från 1972 med Michael York och Liza Minnelli i huvudrollerna fick namnet ”Cabaret”. 

Medan musiken växer i pampighet börjar övriga kafébesökare ryckas med av sångens till synes oskyldiga nationalromantik.

Andres Lokko SvD 17 oktober 2022

https://www.svd.se/a/eJJE59/andres-lokko-scenen-i-cabaret-ar-makalost-laskig


Centerpartiets officiella hållning var nej, när Sverige folkomröstade om euron år 2003. Nu säger partiledaren Maud Olofsson att hon är öppen för en diskussion om EMU i partiet.  

– Sverige har klarat sig alldeles utmärkt utan att vara medlem av den gemensamma valutan. Men jag inser också att vi i varje stund måste vara beredda på att utvärdera våra ställningstaganden, säger Maud Olofsson.

Centerpartiet är inte att lita på för en EMU-skeptiker. Kunde centern byta uppfattning om kärnkraften blir det väl ingen konst att för den borgerliga enigheten skull, och den egna fortsatta medverkan i regeringen, att byta uppfattning om EMU.

Bilden på omslaget till Centerns valmanifest för också tanken till både den ena och den andra (icke längre existerande) supermakten.



I manifester sägs till väljarna att "Du faktiskt lever i en världsdel som uppfann demokratin, akademin och penicillinet. En kultur som besegrat barbari, fattigdom och epidemier.
Som har rensat ut sina egna spöken och en gång för alla förenats i en fredlig union.
Och om du lyfter blicken lite till så ser du att du inte är ensam. Runt dig står en halv miljard EU-medborgare med samma drömmar och våndor som du. 497 miljoner! Det är fler än USA och Ryssland tillsammans."

Tomorrow Belongs To Me, anar att man författarna till detta opus har tänkt.


Fp-vision för framtidens EU:
40 medlemsländer, 800 miljoner invånare och debatter över språkgränserna Europa har för medborgarna blivit en lika självklar politisk nivå, som den egna kommunen eller egna nationen.

Lars Leijonborg och Cecilia Malmström



Annie Johansson (C) ångrar ett politiskt beslut: att hon röstade nej till att byta krona mot euro 2003, skrev jag nyligen om på denna blog.

Men det går bra för Annie Johansson. Hon är den som Centerpartiet helst vill se som ny partiledare.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet

Tickande bomben i Heimstaden AB