Förslag om en ny riksbankslag, Finansdepartementet 28 maj 2021

Lagförslagen i remissen grundar sig på betänkandet som den parlamentariska Riksbankskommittén, med representanter för samtliga politiska partier i riksdagen, lämnade i slutet av 2019. Det finns alltså en bred politisk uppslutning bakom dessa förslag.

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/05/forslag-om-en-ny-riksbankslag/


EU-kommissionen och ECB vill att Sverige ska implementera de unionsrättsliga reglerna i regeringsformen, vilket skulle möjliggöra ett införande av euron

Enkelt uttryckt vill EU-kommissionen och ECB att Sverige ska implementera de unionsrättsliga reglerna i regeringsformen och genomföra en rättslig integration av Riksbanken i Europeiska centralbankssystemet (ECBS), vilket skulle möjliggöra ett införande av euron som valuta i Sverige.

Fokus 15 april 2021

https://englundmacro.blogspot.com/2021/04/eu-kommissionen-och-ecb-vill-att.html


Åsa Lindhagen, Finansmarknadsminister 

Som finansmarknadsminister vill jag fortsätta utveckla finansmarknaden i en grönare och mer hållbar riktning. Den finansiella stabiliteten ska vara god och vi ska verka för en finansmarknad som bidrar till ekonomisk trygghet. I budgetarbetet vill jag bidra till ett jämlikt och jämställt samhälle. Jag vill se ett samhälle där alla människor har goda möjligheter att leva ett gott liv och alla barn har goda uppväxtvillkor.

https://www.regeringen.se/sveriges-regering/finansdepartementet/asa-lindhagen/


Åsa Lindhagen är civilingenjör i industriell ekonomi och har en bakgrund inom näringslivet.

”Efter min examen arbetade jag i näringslivet som managementkonsult och då var jag inriktad på bland annat banker, pension och försäkringar”, säger hon.

https://www.di.se/nyheter/lindhagen-far-nyckelroll-vill-lagga-hardare-linje-mot-penningtvatt/


År 2012 utsågs Lindhagen till gruppledare för Miljöpartiet i Stockholms kommunfullmäktige.[3] Mellan åren 2014 och 2018 var hon socialborgarråd i Stockholms stad.[3] I sin roll som socialborgarråd var hon engagerad för människor på flykt, barns rättigheter och arbete mot våld och förtryck. Hon drev frågor kring ekonomiskt bistånd till papperslösa och stöd till ensamkommande unga.[5]

https://sv.wikipedia.org/wiki/Åsa_Lindhagen


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Röd Öppning - Red Opening

Niklas Ekdal, bunkergängets apologet

Tickande bomben i Heimstaden AB