Leta i den här bloggen

2015-06-21

Svenska Dagbladet omkalibrerar /svänger/ om EU, väl?

- Är det "EU-skeptiskt" att önska sig ett EU som påminner mindre om dagens politiska koloss än om den ekonomiska samarbetsorganisation som många av oss röstade ja till i folkomröstningen?

Den frågan ställs i ledare, eller vad det är, i SvD i dag.

- Anna Kinberg Batras utspel kring Nato och kvalitetssäkring i välfärden är steg i rätt riktning men räcker inte. För att inte partiet ska sumpa ett guldläge måste partiet övertyga om att sådant handlar om mer än trevande ord- och arbetsgruppslekar.

- Gällande särfallet EU bör Moderaterna, en gång landets främsta (och enda) motvikt mot långtgående statsinblandning, omkalibrera sin hållning.

Den som skriver är en Mark Brolin, Författare och skribent bosatt i Storbritannien.

Full text här 

Kanske är förvirringen om vad som är ledare i SvD bara ett resultat av tidningens webmaster med ordet Ledare vill visa att artikeln står på avdelningen Ledare? I pappersupplagan är det mer tydligt att det är en debattartikel.

Men det kan vara värt att komma ihåg att Tove Lifvendahl röstade nej till EMU i folkomröstningen 2003.

Ur Tove Lifvendahls "veckobrev" :

"Just nu försöker också många förstå vad som hände den 14 september. Analyserna duggar tätt. Själv trodde jag att det skulle bli alldeles jämnt, och förvånades över det starka utslaget. 

Till sist röstade jag också, efter mycket funderingar och utan att vara starkt övertygad, nej. 

Det var inte enkelt, för jag kan också se de direkta fördelar ett medlemskap skulle ha inneburit och den transpararens handel med en gemensam valuta för med sig."

Inga kommentarer: