Leta i den här bloggen

2010-08-20

Varning! Bildt äter kräftor på Harpsund

  
Anders Borg presenterade finansdepartementets prognos på Harpsund på /fredags/eftermiddagen. Prognosen är betydande för det ekonomiskt spelrum som finns de närmaste åren - och därmed hur mycket pengar politikerna kan utlova i valrörelsen.

– Vi ser nu en stark tillväxt i svensk ekonomi. Siffrorna är så starka att man närmast vill hålla lite distans till dem, inledde Anders Borg som flera gånger under presskonferensen betonade att man trots de bra siffrorna måste vara försiktig.


Man får förmoda att regeringen med utrikesminister Carl Bildt därefter övergick till kräftorna. Det är ju den tiden.

Kanske hann dom med att lyssna på ett annat inslag i Ekot där Paul Krugman sade att det som händer nu är att marknaderna slutligen har upptäckt att pessimisterna hade rätt.
En tillväxt på bara en eller två procent, innebär ökad arbetslöshet och stora påfrestningar på samhället.

Tankarna går, för en del av oss osökt, till 22-23 augusti 1992, då regeringen med statsminister Carl Bildt åt kräftor på Harpsund.

- Det viktigaste är att regeringen står fast vid den långsiktiga ekonomiska politiken. Detta är nyckeln till att dämpa oron på marknaden.


- Svensk ekonomi har nu kommit ut ur det senaste decenniets kostnadsproblem. Detta bäddar för en stark utveckling under kommande år, sa Bildt, enligt DN.

- Biltds och Wibbles viktigaste budskap var att än en gång kraftigt markera att växelkurspolitiken ligger fast och att en devalvering därmed är utesluten under alla omständigheter.Inga kommentarer: