Leta i den här bloggen

2020-06-16

Gunnar Wall om Lisbeth, Holmér, Ebbe och Lidbom


Intervju: Är du säker på att inte Engström hade alibi, Krister Petersson?

Vi vet ganska precis var och när mordet ägde rum: i Dekorimahörnan klockan 23:21:30 fredagen den 28 februari 1986.

Och frågan som måste ställas lyder så här: är det sannolikt att Stig Engström över huvud taget kunde befinna sig där vid just den tidpunkten?

Nej, men han stämplade ju ut innan han passerade receptionen. Och både han och väktaren i receptionen sa att de hade ett samtal. Då ska han alltså hinna med att stämpla ut, han ska gå till receptionen, han ska gå ut och sedan ska han hinna utföra mordet. Om han stämplade ut mellan 23.20.00 och 23.20.59 kan jag inte se att han hade någon tid att utföra mordet.

https://gunnarwall.wordpress.com/2020/06/12/ar-du-saker-pa-att-inte-engstrom-hade-alibi-krister-petersson/

Det märkliga är att Lisbeth – enligt vad som är officiellt känt – inte förhördes igen förrän den 25 mars då Hans Holmér hade ett samtal med henne hemma hos Ebbe Carlsson på Söder.

Jag har i mitt skrivande gjort klart att jag menar att just Holmér, Ebbe och Lidbom var centrala figurer i ett sådant mörkläggningsarbete

Lars Borgnäs bok inleds med ett förord av författaren Lena Andersson som förklarar att hon ansluter sig till Borgnäs uppfattningar.

https://gunnarwall.wordpress.com/2020/04/06/har-lars-borgnas-ratt-nar-han-omtolkar-forloppet-pa-sveavagen/


 Anders Isaksson har skrivit standardverket om folkhemmet och Per Albin Hansson i fyra delar och kartlagt samtidens elit i "Den politiska adeln". Nu kommer hans nya bok: "Ebbe - Mannen som blev en affär" (Bonnier fakta).


- Du kom sanningen ganska nära. Den nu framlidne Carl Lidbom fällde yttrandet under ett av våra samtal. Ämnet var boken "Den godhjärtade buffeln"

https://www.internetional.se/ebbecarlsson.htm
Inga kommentarer: