Rädda menige Ryan

Många av oss har sett filmen där en tapper amerikansk patrull räddar menige Ryan. 

I början av filmen var det hemska scener från den hemska stranden vid Omaha Beach. De invaderande befriarna kom under häftig beskjutning från en bunker som försvarade Festung Europa.

Det var nödvändigt att rensa bunkern. Det var svårt, men det gick, med hjälp av några tappra män, några handgranater och en eldkastare

Spielberg gör inga dåliga filmer.

https://www.svtplay.se/video/e7dDnor/radda-menige-ryan?id=e7dDnor




Wolodarski och Carl Bildts oskuld till krisen 1992

- I början av 1990-talet hamnade regeringen Bildts ekonomiska politik i vanrykte, trots att de borgerliga inte heller den gången låg bakom krisen, skrev DN:s politiske chefredaktör Peter Wolodarski i en signerad artikel på DNs ledarsida 2009-09-06.

Han överträffar därmed sin föregångare Niklas Ekdal som i en artikel 2005 utropade
"Kom tillbaka, Carl Bildt, Bengt Westerberg och Bo Lundgren. Allt är förlåtet."

Givetvis hade regeringen med Bildt i spetsen kunnat ge upp det som det visade sig utsiktslösa kronkursförsvart långt tidigare och i alla fall när England och Finland hade givit upp.

Men sanningen är ju, som den lojale fp-riksdagsmannen och EMU-förespråkanen Carl B Hamilton sade i en intervju i DN redan 12/5 1998:

- Kraften i den ekonomiska nedgången och de offentliga finansernas sårbarhet underskattades. Kronan skulle ha släppts tidigare efter andra krispaketet 1992 och räntorna sänkts snabbare.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fjolåret blev strålande för flera av de största fondbolagen

In the perennial tussle between fear and greed, the former has seized the upper hand och Mattias Isakson, Swedbank

Röd Öppning - Red Opening